- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de legume cu galuste este usor de preparat si este plina de vitamine.Dupa preferinta puteti adauga bucatele de carne de pui, sau puteti lasa legumele in supa.Gustul va fi delicos...garantat.
Ingrediente
- 3 cartofi
- morcov mare
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei
- sare crutoane din paine uscata
PENTRU GALUSTE:
Instructiuni de preparare
- Se curata si se spala legumele, se taie bucati mari, iar ceapa se lasa intreaga, pentru a fi scoasa mai usor dupa ce fierbe. Legumele se fierb in apa cu putina sare si o lingura de ulei, pana sunt bine patrunse. Ceapa se scoate si se arunca, apoi se strecoara supa si se pune zeama din nou la fiert.
- Separat, se bate albusul spuma cu putina sare, intr-un castronel, se adauga galbenusul si treptat grisul, pana capata consistenta unei smantani mai groase. Se ia cu lingurita, inmuiata in apa rece, din compozitia de gris, si se pune incat in supa care fierbe la foc mic.
- Cand se ridica galustele desupra, se potriveste gustul de sare, se adauga putina pa rece.Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, 10-15 minute, pana cand galustele isi dubleaza volumul si devin pufoase.
- Supa se serveste calda, adaugand in farfurie legume fierte, si dupa prefetinta si crutoane.