- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de ardei copti are un gust aparte datorita combinatiei dintre carnea de vita si ardeii kapia copti. Merita sa o incercati si dvs!
Ingrediente
- 300 gr carne de vita
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 5 ardei kapia
- 1 telina cu frunze
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingura bulion sau 3 rosii
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pun ardeii intr-o tava care apoi se baga a cuptor, ceapa se da pe razatoare, impreuna cu telina si morcovii.
- Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare si aduna spuma de cateva ori. Cand carnea nu mai face spuma, adauga legumele rase si radacina de patrunjel taiata cubulete. cand morcovul este fiert, adauga cateva frunze de telina tocate marunt si bulionul desfacut in apa rece (sau rosiile date pe razatoare).
- Curata ardeii de seminte si cotoare , apoi taie-i fasii late , pe lungime, apoi adauga-l in ciorba si lasa sa dea in 3 clocote. Sareaza dupa gust, stinge focul si lasa acoperit catvea minute inainte de a servi. In momentul servirii adauga marar proaspat, si dupa plac o lingurita cu smantana.