Supa limpede combinata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa limpede combinata este supa de care aveti nevoie in zilele cand sunteti obositi si aveti nevoie de ceva care sa va revitalizeze.

Ingrediente

    • 1 kg carne de vita (de la coada)
    • 1 rasol de manzat sau de vita matura
    • 2 morcovi
    • 1/2 varza alba
    • 1/2 conopida mica
    • 1 telina
    • 1 ceapa
    • 2 radacini de patrunjel
    • 10 boabe piper
    • 5-6 ciuperci
    • paste fainoase (stelute)
    • sare
    • 1 ou
    • franzela
    • 4-5 ficatei de pasare
    • patrunjel verde tocat
    • 1 lingura cu pesmet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Speli carnea, o cureti de grasime si de oasele mici, la fel faci si cu rasolul. Le pui in vas mare, emailat, cu apa cat sa le acopere. Lasi sa dea in clocot, apoi arunci apa, speli vasul si carnea si umpli oala cu apa (5-6 litri ). Lucrezi la foc mic tot timpul.
  2. Fierbi descoperit 2 ore, apoi pui in oala zarzavatul si legumele curatate si spalate. Fierbi inca 45 de minute , cu piperul si sarea necesare cu ciupercile spalate si taiate in patru. Scoti legumele, le stropesti cu unt, le decorezi cu lamaie si patrunjel verde si le servesti langa felii groase de carne fiarta, ca felul II. Decorezi cu sferturi de ciuperci.
  3. Supa o strecori prin tifon pus in sita, si ai grija sa fie limpede. Lasi pe marginea plitei doar supa pe care o gatesti. Restul supei il pastrezi la rece.
  4. Faci galuste din: ficat fiert, racit si tocat marunt, 1 lingura de pesmet, 1 ou, sare, verdeata tocata fin, franzela. Iei din aluat cu lingurita si pui galustele in apa calda. Nu faci focul mare decat atunci cand galustele se ridica deasupra apei. Fierbi 15 minute si le scoti in farfurie adanca.
  5. Pui galuste in fiecare farfurie, torni supa peste ele si servesti calda. Pui paste fainoase fierte si spalate cu apa rece, numai daca vrei. Decorezi cu verdeata tocata fin, servesti cu paine prajita (sau fara paine).

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri