- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de carne si legume, cu zdrente de ou trebuie sa o incercati deoarece este o supa satioasa, aromata si se prepara foarte usor.
Ingrediente
- 1 kg carne de vitel sau de manzat
- 2 morcovi
- 1 patrunjel cu frunze
- 1 telina
- sare
- 1 ou
- 2 linguri cu faina
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli carnea, o portionezi, o acoperi cu apa rece si o lasi la foc domol, sa dea in clocot. Daca fierbi carnea pusa in apa rece, cu vasul descoperit si la foc mic, toate toxinele se strang la un loc si pot fi eliminate prin spumuire. Arunci apa, speli carnea, umpli oala cu apa rece si fierbi cu vasul descoperit, la foc mic.
- Dupa o ora, pui la fiert si zarzavatul, sarezi, lasi inca 30 de minute. Strecori supa, o lasi sa dea in clocot si faci zdrentele: bati 1 ou cu faina pusa in ploaie si putina sare, iei din aluatul moale si lasi sa curga cate putin in supa clocotita. Mai fierbi 10 minute, decorezi cu verdeata tocata si tragi vasul de pe foc.
- Carnea o folosesti ca materie de baza pentru felul II. In supa pui zarzavatul fiert cand o servesti (fara paine, alaturi de branza telemea sau cascaval taiat felii).