- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de ciuperci este o supa racoritoare si foarte gustoasa, fiind una din mancarurile de baza in zilele de post.
Ingrediente
- 10 ciuperci
- 1 radacina de patrunjel
- 1 legatura ceapa verde
- 2 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 2 ligurite ulei de masline
- piper macinat
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei gras verde
- cimbru verde
- sare
- 1 legatura patrunjel
Instructiuni de preparare
- Legumele se curata,se spala sub jet de apa rece, se taie in bucati mai mari si se calesc in putin ulei de malsine.
- Intre timp, se curata ciupercile, se spala si se feliaza. Cand legumele incep sa se inmoaie se adauga ciupercile, adaugand si 200 ml apa.
- Se taie ceapa verde, usturoil se piseaza si se adauga spre final, pentru ca supa sa prinda culoare si sa aibe un gust mai intens.
- Intre timp, s eoparesc rosiile, care se curata de coaja si se paseaza cu ajutorul unui blender. Sosul de rosii se adauga in oala, se mai lasa sa dea in cateva clocote, apoi supa se poate servi decoreaza cu cimbru si patrunjel verde proaspat.