- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de linte este o supa racoritoare, are va va cuceri pe loc, deoarece este foarte gustoasa si plina de fibre si vitamine.
Ingrediente
- 300 gr linte
- 3 morcovi
- 2 ardei
- 3 linguri ulei de masline
- piper negru macinat
- 2 cepe rosii
- 1 telina cu frunze
- 3 rosii
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Lintea se lasa la inmuiat in apa calduta cam 2 ore inainte de a o prepara.
- Intre timp, se curata ceapa, morcovii, telina, ardeii si rosiile.
- Lintea se scurge de apa si se pune sa fiarba in apa clocotita. Se adauga o lingura de sare si 2 linguri cu ulei de masline. Se adauga legumele taiata marunt, si se lasa sa fiarba, la foc mediu.
- Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se paseaza. Sucul de rosii se adauga peste linte si se ai lasa sa fiarba 20 de minute, dupa acre se opeste focul, se adauga patrunjelul verde tocata marunt si cateva frunze de telina, apoi se lasa cateva minute ca sa imbine aromele.