- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de carne este o reteta foarte des intalnita mai ales in sezonul rece. Daca doriti o puteti prepara cu carne de pui sau vita, adaugand un pic de ulei
Ingrediente
- 500 gr piept de porc
- 2 cartofi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras
- 500 gr morcovi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 ceapa mare
- patrunjel verde
- tarhon
- ulei
- lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie carnea si pune-o la fiert in 2 litri de apa rece. Spumuieste in primele 15 minute, presara sare si lasa sa fiarba vreo 45 de minute.
- Legumele curata-le, spala-le apoi calestele in putin ulei. Lasa-le la foc mic pana se inmoaie usor, apoi adaga-le in supa de carne si lasa sa dea in 2-3 clocote.
- Pune verdeata tocata, sareaza usor, si adauga 1-2 linguri de zeama de lamaie, in functie de cat de acra vrei sa fie ciorba. Lasa acoperit 30 de minute ca sa se intrepatrunda aromele, apoi o poti servi.