- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de cartofi este o ciorba de post racoritoare si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 500 ml suc de rosii
- verdeata tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala cartofii, telina si morcovul, apoi se curata de coaja folosind un cutit cu zimti sau unul potrivit de ascutit Morcovul se razuieste usor, pentru ca substantele nutritive care se afla sub coaja sa nu fie afectate.
- Legumele, curatate si spalate, se taie cuburi mici si se pun sa fiarba in 2 litri de apa calda. Se fierb cu vasul acoperit timp de 15 minute, apoi se adauga ceapa tocata marunt si se continua fierberea inca 15 minute.
- Se sareaza supa, se adauga sucul de rosii sau o rosie tocata marunt, se da totul intr- un clocot, se presara cu verdeata tocata si se lasa deoparte sa se raceasca 15 minute.
- Ciorba se serveste cu paine proaspata sau cu mici crutoane de paine uscata in cuptor.