- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de curcan este o ciorba aromata, delicioasa si dietetica, pe care o puteti consuma cu sau fara smantana, calda sau rece.
Ingrediente
- 1 pipet de curcan cu os
- 2 ardei
- 2 cepe
- 1 telina mica
- piper macinat
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 litru suc de rosii
- 200 gr fasole verde pastai
- 2 morcovi
- sare
- un cubulet unt
- 3 frunze de telina
Instructiuni de preparare
- Se spala pieptul de curcan si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa la foc mic, se ia spuma, ori de cate ori este nevoie.
- Separat, se curata legumele, se spala si se toaca marunt. Dupa ce supa s-a limpezit, se adauga legumele, sare si piper.
- Se scoate pieptul de curcan din supa, se desface de pe os, se marunteste si se pune inapoi. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba 15 minute, in clocot.
- Dupa ce s-a facut, ciorba se serveste ornata cu frunze de patrunjel si de telina, taiate marunt.