- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de curcan este o ciorba delicioasa, satioasa, usor de preparat si plina de vitamine, fiind un preparat indragit si de cei mai mofturosi copii.
Ingrediente
- 3 aripi de curcan
- 2 cartofi
- 1 radacina de pastarnac
- 3 rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 legatura leustean
- 1 litru de bors
- 3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala carnea si pune-o la fiert in apa rece cu putina sare, adunans spuma ori de cate ori este nevoie.
- Cand carnea este aproape fiarta, adauga legumele taiate in cuburi mari si lasa totul sa fiarba la foc mic. Spre final, pune pasta de tomate si rosiile decojite taiate marunt.
- Acreste ciorba cu bors si potriveste de sare. Opreste focul si scufunda legatura de leustean. Acopera oala cu capac, lasa verdeata cateva minute, apoi indeparteaz-o si serveste ciorba fierbinte, cu putin patrunjel verde tocat marunt.