Ciorba de dovlecei cu suc de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de dovlecei cu suc de rosii este o ciorba dulce, aromata, care cu siguranta va fi pe placul copiilor.

Ingrediente

    • 4 dovlecei mijlocii
    • 2 morcovi
    • 1 ceapa
    • marar tocat
    • 500 ml de suc de rosii sau 500 gr de rosii mici
    • 3-4 linguri cu orez
    • ulei
    • verdeata tocata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi dovlecei proaspeti, ii cureti de coaja, ii tai in doua, ii speli si-i cureti de seminte. Cureti morcovii, ceapa si rosiile. Oparesti rosiile 1-2 minute in apa clocotita, le cureti de coaja, le lasi intr-o farfurie adanca si le pui sa fiarba cu zeama pe care o lasa.
  2. Pui sa fiarba intr-o oala mai mare 2 litri de apa, cand s-a incalzit bine pui dovleceii taiati cuburi mici, clocotesti 2-3 minute, adaugi ceapa si morcovul date pe razatoare.
  3. Acoperi oala cu capac, lasi sa  fiarba 15 minute la foc potrivit, dupa care poti pune rosiile intregi sa fiarba cu restul legumelor. Dupa alte 15 minute, adaugi orezul fiert, sare, ulei, verdeata tocata, dai un clocot, stingi focul. Servesti ciorba calda sau rece, cu paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri