- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saramura de peste trebuie sa o incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 4-6 carasi mijlocii sau 1 crap mare
- 4-5 linguri cu sare grunjoasa
- 2 linguri cu ulei de salata
- 1 ardei iute
- usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati pestele de aripioare, goliti de intestine, spalati cu multa apa rece, puneti pestele in sita sa se scurga. Presarati sare grunjoasa pe plita sau pe o tabla neagra pusa pe flacara aragazului.
- Puneti pestele pe sare, frigeti la foc potrivit pana cand carnea este patrunsa. Strangeti pestele fript intr-o cratita larga si turnati deasupra apa fierbinte. Acoperiti cratita pentru 20 minute.
- Treceti pestele curat (apa fierbinte a curatat arsura si a desprins solzii) in alt vas de faianta, turnati deasupra un sos slab de usturoi (usturoi pisat marunt, apa calda, ulei de salata, sare) si ardei iute taiat felii subtiri. Treceti pestele in farfurii, acoperit de sos cald.
- Serviti saramura cu mamaliga calda.