- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Consommeul din carne de pasare si vitel este o baza excelenta pentru o supa aromata si plina de vitamine.
Ingrediente
- 1 pasare mare, batrana plus 1 kg coasta de vitel
- 5 l de apa
- 2 cepe
- 1 praz
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel cu frunze
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 3 ore
- Curatati carnea de oasele mici, fulgi si par, spalati in apa rece sau calduta, transati pasarea si taiati coastele de vitel in bucati mari. Puneti carnea in oala mare cu apa rece cat s-o acopere. Puneti oala pe foc mic, lasati sa dea in clocot 4-5 minute si aruncati apa fiarta plina de spuma si toxine.
- Spalati carnea si vasul in care a fiert, umpleti vasul cu 5 litri de apa rece. Lasati sa fiarba pe foc potrivit.
Spumuiti supa des si lasati focul mic. Dupa 1 ora de fierbere, curatati legumele si puneti-le in oala cu supa pentru 45 minute. Scoateti legumele fierte intr-un castron, acoperiti. Continuati fierberea pana cand carnea se desprinde de pe os.
- Raciti supa si strecurati-o prin tifon intr-un vas curat, apoi puneti-o in sticle si pastrati la frigider.
- Puteti s-o serviti: cu orez fiert si verdeata tocata, cu crutoane, cu fidea fiarta si patrunjel tocat; cu legume fierte si crutoane rumenite in unt, cu piept de pasare taiat cubulete si patrunjel tocat fin, cu branza telemea.