- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saramura de peste este un preparat specific pescaresc, gustos si foarte aromat.
Ingrediente
- 4 pesti de cate 3-500 gr fiecare
- 1 ardei iute
- 1 lingura cu ulei
- 2 catei de usturoi
- marar si patrunjel tocate
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti pestele taindu-i aripile, scotand urechile si intestinele, apoi, cu solzii pe el, il presari cu sare.
- Pui sare grunjoasa pe plita sau in tava, pui pestele, pe care l-ai lasat sa se scurga si pe care l-ai zvantat cu un prosop curat, il intorci des, ca sa nu se lipeasca prea multa sare de el. Cand s-a fript, il pui in platou adancit sau in cratita larga, torni peste el apa clocotita, acoperi pentru 5 minute si arunci apa.
- Pui 1 cana de apa calda peste peste cu un ardei iute taiat pe lung, putin usturoi tocat, o lingura de ulei si verdeata tocata. Servesti imediat, cu mamaliguta calda si vin alb, usor.