Supa de ceapa- Supa vanatorilor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de ceapa- Supa vanatorilor este o supa aromata foarte gustoasa si plina de vitamine.

Ingrediente

    • 10 cepe albe
    • 100 gr unt
    • 2 l lapte nefiert
    • 3-4 oua
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8-10 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati cepele de foile uscate, taiati fiecare ceapa in jumatate si  tineti-le 10 minute in apa rece.
  2. Scoateti ceapa in strecuratoare, apoi taiati-o pestisori. Caliti ceapa in unt, folosind o oala smaltuita, cu pereti inalti. Cand devine usor galbuie, turnati peste ceapa 1 ceasca de lapte nefiert. Amestecati, umbland usor cu lingura de lemn. Repetati operatia de 2-3 ori in 20 min, timp necesar ca ceapa sa se inmoaie. Turnati 1/2 din laptele ramas, fierbeti ceapa alte 20 min.
  3. Raciti usor si scurgeti laptele si mixati ceapa 1 minut. Puneti piureul de ceapa intr-o farfurie adanca,
    sarati si piperati.
  4. Spalati ouale si separati galbenusurile. Amestecati piureul cu galbenusurile, frecati cu lingura de lemn ca sa obtineti o pasta omogena. Clocotiti 1 minut laptele ramas (nefiert). Amestecati cu laptele in care a fiert ceapa. impartiti pasta de ceapa in farfurii si turnati cu un polonic laptele peste aceasta pasta.
  5. Serviti supa cu crutoane cat este fierbinte.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri