- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de ceapa- Supa vanatorilor este o supa aromata foarte gustoasa si plina de vitamine.
Ingrediente
- 10 cepe albe
- 100 gr unt
- 2 l lapte nefiert
- 3-4 oua
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8-10 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati cepele de foile uscate, taiati fiecare ceapa in jumatate si tineti-le 10 minute in apa rece.
- Scoateti ceapa in strecuratoare, apoi taiati-o pestisori. Caliti ceapa in unt, folosind o oala smaltuita, cu pereti inalti. Cand devine usor galbuie, turnati peste ceapa 1 ceasca de lapte nefiert. Amestecati, umbland usor cu lingura de lemn. Repetati operatia de 2-3 ori in 20 min, timp necesar ca ceapa sa se inmoaie. Turnati 1/2 din laptele ramas, fierbeti ceapa alte 20 min.
- Raciti usor si scurgeti laptele si mixati ceapa 1 minut. Puneti piureul de ceapa intr-o farfurie adanca,
sarati si piperati.
- Spalati ouale si separati galbenusurile. Amestecati piureul cu galbenusurile, frecati cu lingura de lemn ca sa obtineti o pasta omogena. Clocotiti 1 minut laptele ramas (nefiert). Amestecati cu laptele in care a fiert ceapa. impartiti pasta de ceapa in farfurii si turnati cu un polonic laptele peste aceasta pasta.
- Serviti supa cu crutoane cat este fierbinte.