Ciorba de fasole boabe cu tarhon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole boabe cu tarhon este o ciorba acra si satioasa, perfecta in zilele de mahmureala.

Ingrediente

    • 250 gr  fasole boabe alba
    • 1 pastarnac mare
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 4-5 catei de usturoi
    • 250 gr corcoduse verzi sau 2 struguri de agurida
    • bulion de rosii
    • tarhon tocat
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Pregatesti fasolea de seara, o lasi in apa rece, schimbi apa, clocotesti 2-3 minute, arunci apa si umpli vasul cu 3 masuri de apa (la o masura de fasole) rece.
  2. Acoperi cratita cu capac si lasi sa fiarba 30 de minute impreuna cu pastarnacul intreg, ceapa si morcovul tocate, puse in oala imediat ce fasolea a dat in clocot.
  3. Cand bobul de fasole s-a inmuiat putin, e timpul sa adaugi usturoiul tocat, frunzele de tarhon si sarea necesara. Acresti numai dupa ce fasolea este fiarta.
  4. Corcodusele le fierbi, le treci prin sita, rastorni zeama (cu pulpa fructului) in ciorba odata cu bulionul sau 1 rosie felii, fara coaja. Dai in 2-3 clocote, stingi focul, servesti ciorba calduta, cu mamaliga rece si cu ceapa verde alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri