- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de fasole boabe cu tarhon este o ciorba acra si satioasa, perfecta in zilele de mahmureala.
Ingrediente
- 250 gr fasole boabe alba
- 1 pastarnac mare
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 4-5 catei de usturoi
- 250 gr corcoduse verzi sau 2 struguri de agurida
- bulion de rosii
- tarhon tocat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Pregatesti fasolea de seara, o lasi in apa rece, schimbi apa, clocotesti 2-3 minute, arunci apa si umpli vasul cu 3 masuri de apa (la o masura de fasole) rece.
- Acoperi cratita cu capac si lasi sa fiarba 30 de minute impreuna cu pastarnacul intreg, ceapa si morcovul tocate, puse in oala imediat ce fasolea a dat in clocot.
- Cand bobul de fasole s-a inmuiat putin, e timpul sa adaugi usturoiul tocat, frunzele de tarhon si sarea necesara. Acresti numai dupa ce fasolea este fiarta.
- Corcodusele le fierbi, le treci prin sita, rastorni zeama (cu pulpa fructului) in ciorba odata cu bulionul sau 1 rosie felii, fara coaja. Dai in 2-3 clocote, stingi focul, servesti ciorba calduta, cu mamaliga rece si cu ceapa verde alaturi.