Ciorba de fasole pestrita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole pestrita este plina de vitamine si foarte racoritoare.

Ingrediente

    • 500 gr fasole pestrita
    • 1 ceapa
    • 1 pastarnac
    • 1 morcov
    • 500 ml suc de rosii (sau 3 linguri de bulion desfacut in 1/2 l apa)
    • sare
    • frunze uscate de telina sau tarhon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se lasa cateva ore acoperita cu apa calda. Se scurge apa si se pune sa fiarba cu 2-3 cani de apa rece. Dupa ce clocoteste se arunca apa si se umple oala cu 2 litri apa rece. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 20 minute, se pun in oala legumele curatate si spalate (netaiate) si se sareaza dupa gust.
  2. Cand bobul de fasole se desface usor, se pune sucul de rosii, se condimenteaza cu frunze uscate de telina sau de tarhon si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
  3. Ciorba se serveste calda, cu paine de casa sau cu mamaliga rece. Legumele fierte se taie felii si se servesc odata cu ciorba calda.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri