- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de fasole pestrita este plina de vitamine si foarte racoritoare.
Ingrediente
- 500 gr fasole pestrita
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 1 morcov
- 500 ml suc de rosii (sau 3 linguri de bulion desfacut in 1/2 l apa)
- sare
- frunze uscate de telina sau tarhon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se lasa cateva ore acoperita cu apa calda. Se scurge apa si se pune sa fiarba cu 2-3 cani de apa rece. Dupa ce clocoteste se arunca apa si se umple oala cu 2 litri apa rece. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 20 minute, se pun in oala legumele curatate si spalate (netaiate) si se sareaza dupa gust.
- Cand bobul de fasole se desface usor, se pune sucul de rosii, se condimenteaza cu frunze uscate de telina sau de tarhon si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
- Ciorba se serveste calda, cu paine de casa sau cu mamaliga rece. Legumele fierte se taie felii si se servesc odata cu ciorba calda.