- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de fasole verde cu pastaia lata este o ciorba delicioasa de tomna, plina de vitamine si minerale.
Ingrediente
- 1 kg de fasole lata (galbena)
- 1 ceapa
- 1 crenguta de cimbru
- 1 kg de rosii
- marar tocat
- 1 lingura cu sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti fasolea de varfuri si codite, o rupi in bucati, o speli in apa calduta si o pui la fiert in apa care clocoteste (altfel fasolea se intareste). Fierbi 15 minute, adaugi rosiile taiate felii subtiri sau cubulete (dupa ce le-ai curatat de coaja), sare,apoi condimentezi cu o ramura de cimbru verde, acoperi vasul cu capac si mai lasi sa fiarba 30 de minute.
- Ciorba este gata cand fasolea se poate consuma. Decorezi cu verdeata (preferat este mararul sau tarhonul) tocata, servesti calda, dar mai ales rece, cu mamaliguta sau cu paine proaspata, cu ceapa de apa sparta, alaturi.