Ciorba de fasole verde cu pastaia lata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole verde cu pastaia lata este o ciorba delicioasa de tomna, plina de vitamine si minerale.

Ingrediente

    • 1 kg de fasole lata (galbena)
    • 1 ceapa
    • 1 crenguta de cimbru
    • 1 kg de rosii
    • marar tocat
    • 1 lingura cu sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti fasolea de varfuri si codite, o rupi in bucati, o speli in apa calduta si o pui la fiert in apa care clocoteste (altfel fasolea se intareste). Fierbi 15 minute, adaugi rosiile taiate felii subtiri sau cubulete (dupa ce le-ai curatat de coaja), sare,apoi  condimentezi cu o ramura de cimbru verde, acoperi vasul  cu capac si mai lasi sa  fiarba 30 de minute.
  2. Ciorba este  gata cand fasolea se poate consuma. Decorezi cu verdeata (preferat este mararul sau tarhonul) tocata, servesti calda, dar mai ales rece, cu mamaliguta sau cu paine proaspata, cu ceapa de apa sparta, alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri