- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dupa preferinte ciorba de fasole verde cu visine se poate drege cu putina smantana si un galbenus de ou. Dar ea avand gustul natural delicios nu ar avea rost sa ii stricati aroma adaugand si alte ingrediente.
Ingrediente
- 500 gr fasole verde
- 500 ml zer acrisor
- 1 ceapa
- zarzavat pentru ciorba
- 1 pama de visine
- 2 linguri ulei
- boie de ardei
- sare
- cimbru
Instructiuni de preparare
- Fasole verde se curata de ate si de capete, se spala sub jet de apa rece apoi se rupe bucati de 2-3 cm.
- Ceapa se curata si se tie marunt, apoi se pune la calit in ulei. Cand incepe sa devina sticloasa se adauga zarzavatul de ciorba, o lingura de boia de ardei si fasolea pastai. Se adauga apa cat sa se acopere fasolea si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand.
- Cand fasolea este aproape fiarta se adauga o crenguta de cimbru proaspat, visinele spalate,in prealabil si se toarna zer, dupa gust. Daca doriti ca ciorba sa fie acra turnati tot zerul, daca nu, turnati numai jumatate.
- Se mai lasa sa dea in 3 clocote ciorba, apoi se condimenteaza cu sare, dupa gust si se lasa sa se raceasca, apoi se poate sevi.