- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de porc cu tarhon etse o ciorba aromata si satioasa traditionala din zona Adrealului.
Ingrediente
- 500 ml zer
- 300 gr carne de porc afumata (ciolan)
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 legatura de tarhon in otet
- 1 ou
- 300 gr carne proaspata de porc
- 500 gr cartofi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- piper macinat
- 200 gr smantana
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea in bucati mici si se pune la fiert in 3 litri de apa, indepartand spuma ori de cate ori se formeaza.
- Se curata zarzavatul, se taie cubulete, se pune la fiert cu carnea cam 1 ora. Se curata cartofii, se taie cubulete, se pun la fiert timp de 30 de minute, pana ce scade zeama.
- Se toaca tarhonul. Se bate oul cu zer, tarhon, sare, piper si smantana si se toarna in ciorba. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Se serveste fierbinte.