- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de conopida este o supa foarte indragita de copii pentru aroma si finetea ei.
Ingrediente
- 1 conopida
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 litru apa
- patrunjel verde
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 lingurita unt
- sare
- ulei
- piper macinat
- crutoane
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, morcovul si cartofii, apoi se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei, iar cartofii si morcovul taiate cubulete se calesc si ei in ulei. se adauga conopida desfacuta in buchetele, usturoiul pisat, sare, piper si apa si se lasa pe foc pana se patrund toate ingredientele.
- Se pune toate legumele in blender impreuna cu untul si se mixeaza pana se obtine o crema de consistenta smantanii, adaugand lapte fierbinte daca mai este nevoie.
- Se decoreaza supa cu patrunjel verde tocat marunt si se serveste alaturi de crutoane.