- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de legume si ciuperci este o supa delicioasa de tomana, plina de vitamine si revigoranta.
Ingrediente
- 3 morcovi
- 6 buchetele de conopida
- 100 gr mazare verde
- 4 rosii
- 3 cartofi
- 1 radacina de patrunjel
- ulei
- 100 gr fasole verde
- 300 gr ciuperci
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata morcovul si se taie in fasii subtiri, patrunjelul se toaca marunt, iar cartofii se fierb intr-o oala cu apa si sare. Se adauga buchetelele de conopida, mazarea, fasolea verde taiate in bucati si rosiile decojite.
- Intre timp, se curata ciupercile care se taie in felii si se calesc in ulei. Cand toate legumele sunt aproape fierte, se pun ciupercile calite si s elasa sa mai dea intr-un clocot.
- In zilele de post supa se serveste simple nedreasa. In zilele de dulce, se drege supa cu un galbenus de ou si 2 lignuri de smantana, batute impreuna si turnate peste supa fiarta.