- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de curcan cu legume este o supa delicioasa, plina de vitamine si foarte usor de preparat.Supa de curcan cu legume este o supa pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 pulpa de curcan
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 3 ardei grasi
- zeama de lamaie
- putin sofran
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se spala carnea si se pune la fiert in apa rece. Se aduna spuma cu grija in timpul fierberii, apoi se adauga putina sare si se lasa sa fiarba, la foc mic, jumatate de ora, pana cand carnea este bine patrunsa.
- Se scoate carnea deoparte, se completeaza cu apa pana la 3 litri si se adauga legumele curatate si spalate, dar intregi, apoi se lasa sa fiarba 20 de minute, la foc mic.
- Se strecoara legumele, se trec prin blender morcovii, radacina de patrunjel si cartofii (restul legumelor se aunca), iar piureul obtinut se pune in supa. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga putin sofran si se lasa sa mai dea in cateva clocote. Se ia cratita de pe foc, se aduaga zeama de lamaie, dupa gust, si se serveste calda, cu rasolul de curcan si paine prajita.