- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gazpacho cu dovlecei este o supa rece, ideala in zilele caniculare de vara. Este o supa plina de vitamine care trebuie consumata imediat ce ati preparat-o deoarece se oxideaza foarte usor.
Ingrediente
- 1 avocado
- 2 catei de usturoi
- 300 ml pulpa de rosie
- 200 ml apa
- 2 dovlecei tineri
- 1 ceapa
- 1 ardei galben
- 1 lingura ulei de masline
- zeama de lamaie
- piper macinat
PENTRU DECOR:
- felii de lamaie
- codite de ceapa verde
Instructiuni de preparare
- Se curata dovleceii si avocado de coaja, se indeparteaza samburele, se taie bucati si se mixeza cu blenderul impreuna cu pulpa de ardei, ceapa, cateii de usturoi, pulpa de rosii, o lingura ulei de masline si 150 ml de apa.
- Se adauga sare si piper, dupa gust, zeama de lamaie si se servetse imediat pentru a impiedica oxidarea supei. Se serveste decorata cu felii de lamaie si codite de ceapa verde sau crutoane.