- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de pui cu galuste este o supa delicioasa,aromata si foarte apetisanta, ea fiind preferata copiilor.
Ingrediente
- 1 pui
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 1 telina
- 100 gr gris
- sare
- patrunjel verde
- 2 oua
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Spala puiul cu apa rece, sterge-l cu un servet si pune-l la fiert in apa cu sare, adunand spuma ori de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, scoate puiul, da-l deoparte si adauga legumele curatate si spalate: telina si ceapa intregi, morcovul si pastarnacul taiate inn fasii, pe lungime.
- Lasa sa fiarba la foc potrivit, iar cand morcovul este aproape fiert prepara galustele.
- Pentru galuste bate spuma ouale cu putin sare si o jumatate de lingurita cu piper, apoi adauga grisul in ploaie si amesteca energic. Cand furculita lasa urme inseamna ca este gata compozitia de galuste. Da focul mic, inmoaie lingura in supa fierbinte, formeaza galuste si pune-le in oala. Lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ridica galustele la suprafata. toaca fin patrunjelul, pune-l in supa, stinge focul si acopera oala pentru 5-10 minute inainte de a o servi.