- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea dulce cu muraturi este un preparat de post pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 500 gr fasole
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- sare
- patrunjel tocat
- 2 linguri cu bulion
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se lasa in apa calda 2-3 ore, apoi se clocoteste 2-3 minute. Se arunca apa clocotita, se umple oala cu 2 litri de apa rece si se lasa sa fiarba la foc domol 1/2 ora.
- Se curata morcovii, ceapa, patrunjelul si pastarnacul. Se pun la fiert intregi: 1 morcov, pastarnacul si 1 ceapa.
- Legumele sunt dulci si dau mancarii gust bun. Restul legumelor se toaca marunt si se pun peste fasole cand bobul se desface usor. Acum se pune bulionul, piperul si se sareaza mancarea dupa gust.
- Dupa 20 minute se adauga verdeata tocata si se trage oala de pe foc. Se serveste mancarea calda cu paine sau mamaliga, langa salata de muraturi.