- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta de bors de miel este ideala pentru cei carora nu le plac orgnele de miel.Bineinteles ca puteti inlocui carnea de miel cu orice fel de carne doriti dar carnea de miel are savoarea ei speciala mai ales daca o serviti in ziua de Paste.
Ingrediente
- 1 pulpa mica de miel
- 1 morcov mare sau 2 mici
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 2 cartofi potriviti
- 300 gr smantana
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zeama de lamaie
- patrunjel verde
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Asezi pupla de miel la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa in care pui si putina sare. Inlaturi cu grija spuma formata si lasi carnea sa fiarba aproximativ 30 de minute. Intre timp scureti si speli zarzavaturile. Le tai bucari mici si le pui in oala cu carnea de miel. Continui fierberea pana cand carnea este bine patrunsa si se desprinde usor de pe os.
- Scoti pulpa din oala si o lasi sa se raceasca dupa care o dezosezi si o tai bucati. O bagi inapoi in supa. Adaugi apa calda cata supa doresti sa ai si dai focul la mic.
- Separat bati galbenusurile cu smantana, intr-un castron mare, adaugi zeama de lamaie si patrunjelul tocat. Potrivesti de sare si piper dupa gust. Adaugi cate un polonic din ciorba fierbinte peste dresul cu smantana pana cand ajunge la temperatura ciorbei si o torni usor in oala. Dupa un clocot, dai vasul deoparte de pe foc si servesti ciorba fierbinte.