Supa de legume cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta supa de legume cu ciuperci este ideala pentru zilele de post.In zilele de dulce, poti drege supa cu un galbenus si cu 2 linguri de smanatana bine batute si turnate cand supa e fiarta.Oricum o serviti, ea are un gust delicios!

Ingrediente

    • 3 morcovi
    • 3 cartofi
    • 1 radacina patrunjel
    • 5-6 buchetele de conopida
    • ulei
    • 100 gr mazare verde
    • 100 gr fasole pastai fideluta
    • 4 rosii
    • 200 gr ciuperci
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Legumele le cureti, apoi le speli bine sub jet de apa rece. Tai morcovii fasii subtiri,radacina de patrunjel o toci marunt. Pui pui la fiert intr-o oala cu apa si sare morcivii si pastranacul iar cand acestea sunt fierte pe jumatate adaugi sii cartofii taiati cubulete.A daugi buchetelele de conopida, mazarea boabe, fasolea pastai taiata bucati si rosiile decojite.
  2. Pentru a decoji rosiile pui pe foc o oala cu apa iar cand apa da in clocot adaugi rosiile intregi pentru 2 mnute.Scoti rosiile si le  decojesti. Acest procedeu usureaza cu mult munca gospodinelor in bucatarie si dureaza foarte putin.
  3. Intre timp, cureti ciupercile, le tai felii si le inabusi intr-o tigaie cu putin ulei incins. Cand toate legumele sunt aproape fierte adaugi ciupercile calite, si le lasi sa mai dea in cateva clocote.
  4. Supa se serveste calda sau rece, ea fiind buna oricum!

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri