Supa de fasole uscata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de fasole uscata este o mancare satioasa, ea putind fi preparata atat in post cat si in zilele de dulce cand se poate adauga carnat sau afumatura langa fasole.In supa nu e cazul sa adaugati afumatura deoarece gustul se va schimba radical.

Ingrediente

    • 500 gr fasole alba boabe
    • 4 litri apa
    • 100 ml ulei
    • 4 morcovi
    • 3 cepe
    • 1 radacina patrunjel
    • 1 radacina telina
    • 2 catei de usturoi
    • 200 gr taitei sau tascute
    • sare, piper,boia dulce
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Cand doresti sa prepari aceasta reteta pui cu o seara inainte fasolea boabe la inmuiat intr-un castron cu apa.
  2. Pui fasolea in apa si o lasi sa dea intr-un clocot.Scurgi apa si adaugi alta apa rece. Repeti aceasta procedura inca de 2 ori pentru a se elimina amidonul din boabele de fasole. Cand o pui in a treia apa o lasi sa fiarba, Iar cand fasolea e aproape fiarta adaugi morcovul, radacina de patrunjel si de telina, spalate si lasate intregi. Cand legumele dau intr-un clocot adaugi o ceapa curatata si potrivesti gustul de sare si piper.
  3. Cand totul este fiert, strecori supa, iar zarzavatul il tai cubulete si-l adaugi in supa in care ai pui taiteii sau tascutele.Adaugi 2 linguri de ulei.
  4. Dai boabele de fasole prin masina de tocat sau le pasezi cu un mixer, iar pasta obtinuta o pui intr-o cratita cu fund gros in care aui pus putin ulei la incins si ai adaugat boia de ardei dulce si usturoiul. Potrivesti gustul de sare si piper, iar cele 2 cepe ramase le tai solzisori si le calesti in restul de ulei,avand grije ca ceapa sa nu isi schimbe culoarea dar totusi sa se inmoaie. Adaugi putina boia dulce peste supa. pui patrunjel verde tocat fin ,iar peste fasole, pui ceapa calita.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri