- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa-crema de morcovi este o supa-crema extrem de gustoasa si inedita, obtinuta dintr-o combinatie usoara: morcovi si dovlecei, doua legume de vara sanatoase si pline de vitamine si aroma.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se curata morcovii, se spala, apoi se sterg cu un servet absorbant. Taiati fiecare morcov in felii groase de 1 cm, pe acre se puneti intr-o cratita.Se toatna peste ei supa de legume si se pun pe aragaz la fiert pana cand morcovii sunt bine fierti.
- Intre timp, se spala coaja de la dovlecei si se taei julien.Puneti uleiul intr-o tigaie, se adauga fasiile de dovlecei si 2-3 frunze de menta. Se lacesc 2-3 minute, apoi se adauga felia de paine macinata fin. Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa crocantul pe foc inca 2-3 minute.
- Dupa ce morcovii au fiert, se scot din supa si se paseaza cu mixerul, adaugand treptat supa din care au fiert si 2 catei de usturoi. Se condimenteaza cu piper si sare dupa gust.
- Supa-crema de morcov se lasa sa se raceasca, iar in momentul servirii se adauga in fiecare farfurie putin croant de dovlecei.