Supa crema de morcovi- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de morcovi este o supa delicioasa racoritoare de vara pe care o puteti servi atat rece cat si calda.

Ingrediente

    • 4 morcovi mari
    • 2 cepe
    • 1/2 telina
    • 2 linguri smantana
    • patrunjel verde
    • 2 cartofi
    • 1 pastarnac
    • 5 linguri ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata toate legumele si taie-le in cuburi mici ca sa fiarba mai repede. Pune uleiul intr-o oala mai adanca si adauga legumele. Sareaza, amesteca si pune capacul. Lasa 5 minute sa se inabuse, apoi adauga apa cat sa le acopere si tine pe foc 30 de minute, la foc moderat, apoi lasa cateva minute deoparte.
  2. Strecoara legumele, dar nu arunca apa in acre au fiert, si paseaza-le cu blenderul pana se obtine o crema. Adauga treptat lichidul ramas in oala, apoi servetse supa cu 2 linguri cu smantana si patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri