- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de morcovi este o supa delicioasa racoritoare de vara pe care o puteti servi atat rece cat si calda.
Ingrediente
- 4 morcovi mari
- 2 cepe
- 1/2 telina
- 2 linguri smantana
- patrunjel verde
- 2 cartofi
- 1 pastarnac
- 5 linguri ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata toate legumele si taie-le in cuburi mici ca sa fiarba mai repede. Pune uleiul intr-o oala mai adanca si adauga legumele. Sareaza, amesteca si pune capacul. Lasa 5 minute sa se inabuse, apoi adauga apa cat sa le acopere si tine pe foc 30 de minute, la foc moderat, apoi lasa cateva minute deoparte.
- Strecoara legumele, dar nu arunca apa in acre au fiert, si paseaza-le cu blenderul pana se obtine o crema. Adauga treptat lichidul ramas in oala, apoi servetse supa cu 2 linguri cu smantana si patrunjel verde tocat marunt.