- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de rosii cu morcov este o supa racoritoare si hranitoare, fiind in acesi timp si delicioasa si gustoasa si usor de preparat, necesitand putine ingrediente.
Ingrediente
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- 50 gr smantana
- frunze de busuioc
- 2 morcovi
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie ceapa rondele, usturoiul toaca-l marunt, decojeste rosiile si taiel-le cubulete, apoi morcovii da-i pe razatoare.
- Pune toate legumele la calit in ulei, intr-o oala mai adanca. lasa pe foc 20 de minute, apoi ia oala de pe foc si toarn-o in vasul blenderului, si paseaz-o. Adauga sare si piper si las-o sa se raceasca.
- Supa crema de rosii cu morcovi se serveste rece cu o lingurita de smantana deasupra si doua frunze de busuioc proaspat.