- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa-crema de spanac cu legume este cu siguranta o mancare care va binedispune si va furnizeaza vitaminele de care aveti nevoie pentru a termina ziua.Servita la pranz ea aduce un plus de savoare si de gust zilei dumneavoastra.
Ingrediente
- 600 gr spanac proaspat
- 1 felie de telina
- 1 morcov
- 2 cartofi medii
- 2 cepe
- 25 gr unt
- 600 ml lapte dulce
- 2 catei de usturoi
- 100 ml smantana
- ulei de masline
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata morcovul, telina, cartofii, o ceapa si se pun la fiert intr-o oala cu apa, sare si o lingurita de ulei. Cand legumele sunt fierte se strecoara, pastrand zeama in care au fiert.
- Cepa ramasa se taie marunt si se caleste intr-o tigaie cu unt, se adauga usturoiul zdrobit si se lasa sa se caleasaca, avand grija sa nu se arda. Se ia de pe foc tigaia si se lasa sa se raceasca.
- Separat , se fierbe spanacul in lapte dulce cateva minute,apoi se amesteca legumele fierte, ceapa calita si spanacul fiert cu tot cu lapte. Se paseaza toate ingredientele, iar daca mai este nevoie de lichid se poate adauga supa in care au fiert legumele.
- Crema obtinuta se pune intr-o oala, se potriveste cu sare si se pune pe foc mic sa clocotesca 10 minute, apoi se lasa sa se racoreasca si poate fi servita stropind supa in forfurie cu ulei de masline si smantana.