- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de carne cu mere este o supa speciala, cu o aroma unica si putin dulceaga.
Ingrediente
- 1 pasare intreaga
- 1 kg de mere
- 1 ou
- sare
- 150 gr smantana
- 1/2 lamaie
- 1 lingura cu zahar
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 telina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti si golesti pasarea, inlaturi capul si ghearele, speli cu apa rece, portionezi. Acoperi cu apa rece, dai in clocot, arunci apa si speli carnea.
- Umpli vasul cu 3 litri de apa rece, fierbi la foc mic 30 de minute si adaugi zarzavatul intreg curatat si spalat.
- Dupa alte 30 de minute, tragi oala de pe foc, strecori supa in alt vas, o sarezi si fierbi merele (taiate felii subtiri, fara coaja si seminte) 15 minute in supa limpede.
- Scoti pieptul de pasare, il tai cubulete, il pui in supa, tragi vasul de pe foc. Dregi cu ou batut spuma cu smantana, indulcesti cu zahar si acresti cu lamaie.
- Supa o servesti calda, dar si rece, cu crutoane. Daca ramane supa limpede, o pastrezi la rece pentru alte mancaruri. Restul de carne il folosesti la felul II.