Supa de carne cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de carne cu mere este o supa speciala, cu o aroma unica si putin dulceaga.

Ingrediente

    • 1 pasare intreaga
    • 1 kg de mere
    • 1 ou
    • sare
    • 150 gr smantana
    • 1/2 lamaie
    • 1 lingura cu zahar
    • 1 morcov
    • 1 patrunjel
    • 1 telina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti si golesti pasarea, inlaturi capul si ghearele, speli cu apa rece, portionezi. Acoperi cu apa rece, dai in clocot, arunci apa si speli carnea.
  2. Umpli vasul cu 3 litri de apa rece, fierbi la foc mic 30 de minute si adaugi zarzavatul intreg curatat si spalat.
  3. Dupa alte 30 de minute, tragi oala de pe foc, strecori supa in alt vas, o sarezi si fierbi merele (taiate felii subtiri, fara coaja si seminte) 15 minute in supa limpede.
  4. Scoti pieptul de pasare, il tai cubulete, il pui in supa, tragi vasul de pe foc. Dregi cu ou batut spuma cu smantana, indulcesti cu zahar si acresti cu lamaie.
  5. Supa o servesti calda, dar si rece, cu crutoane. Daca ramane supa limpede, o pastrezi la rece pentru alte mancaruri. Restul de carne il folosesti la felul II.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri