- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de carne cu stafide este o supa aromata si foarte apetisanta, perfecta in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 rasol de vaca sau 1 pasare intreaga
- 200 gr stafide
- 2-3 morcovi
- 1 ceapa
- 1 patrunjel cu frunze
- 1 telina
- 1/2 lamaie
- 1 ou
- 150 gr smantana
- sare
- patrunjel verde tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti carnea de oase, o speli, o pui la fiert cu apa rece cat s-o acopere si o clocotesti cateva minute. Arunci apa, speli carnea si vasul, umpli cu 3-4 litri de apa rece (socotesti numarul mesenilor carora le vei servi supa aceasta), fierbi la foc moale 2 ore. Cureti morcovii, patrunjelul (il fierbi cu frunze), telina si ceapa, sarezi, le fierbi in supa de carne 30 de minute si le scoti.
- Cureti stafidele de codite, le speli cu apa calduta, le fierbi in supa. Treci carnea pe un platou, folosesti doar o bucata din ea, taiata patrate mici, pe care le lasi in supa. Daca vrei, acresti cu zeama de lamaie, altfel supa este dulce.
- Tragi vasul de pe foc, dregi supa cu ou batut spuma cu smantana si o servesti calda.
Carnea fiarta care a ramas o inconjori cu legumele fierte, decorezi cu patrunjel tocat, servesti ca felul II. Cu paine prajita sau uscata, asezata in dreptul fiecarei farfurii.