Supa de ceapa-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de ceapa este o supa delicioasa si aromata, delicioasa atat rece cat si calda, la care puteti adauga, dupa plac, si o bucata de piept de pui pe care, dupa ce a fiert o puteti taia in cubulete mici.

Ingrediente

    • 4 cepe mari
    • 3 linguri cu gris
    • 200 ml smantana
    • 2 linguri cu unt
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti cepele de foile de deasupra, le tai in doua, lasi 10 minute in apa rece, apoi le tai pestisori.
  2. Calesti ceapa in unt (lucrezi cu un vas smaltuit, adanc), turnand apa cate putina pentru ca ceapa sa nu se ingalbeneasca. Cand devine transparenta, torni in oala 2 litri de apa calda, iar dupa 10 minute de fierbere la foc incet, pui grisul in ploaie, fierbi alte 10 minute, adaugi sare si stingi focul.
  3. Dregi supa cu o cana de smantana subtiata cu supa calda., apoi servesti supa cu crutoane si piper macinat, puse in farfurie, inainte de a turna supa.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri