- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de ceapa este o supa delicioasa si aromata, delicioasa atat rece cat si calda, la care puteti adauga, dupa plac, si o bucata de piept de pui pe care, dupa ce a fiert o puteti taia in cubulete mici.
Ingrediente
- 4 cepe mari
- 3 linguri cu gris
- 200 ml smantana
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti cepele de foile de deasupra, le tai in doua, lasi 10 minute in apa rece, apoi le tai pestisori.
- Calesti ceapa in unt (lucrezi cu un vas smaltuit, adanc), turnand apa cate putina pentru ca ceapa sa nu se ingalbeneasca. Cand devine transparenta, torni in oala 2 litri de apa calda, iar dupa 10 minute de fierbere la foc incet, pui grisul in ploaie, fierbi alte 10 minute, adaugi sare si stingi focul.
- Dregi supa cu o cana de smantana subtiata cu supa calda., apoi servesti supa cu crutoane si piper macinat, puse in farfurie, inainte de a turna supa.