- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de fasole verde este o supa sanatoasa, delicioasa pe care o puteti consuma si in zilele de post.
Ingrediente
- 1 kg fasole verde
- 2 morcovi
- 1 telina mica cu frunze
- 1 ceapa
- 200 gr mazare
- 3 cartofi
- 1 ardei gras
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita amidon
- 2 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata fasolea de capete si de ate, apoi rupe-o in bucati de 3-4 cm, pe care pune-le intr-o oala cu apa rece. Curata si spala restul legumelor si taie-le bucati potrivite.
- Pune la fiert, in 3 litri de apa rece cu putina sare, telina,caryofii si morcovii, iar cand sunt fiert adauga si mazarea si fasolea si lasa sa fiarba totul la foc potrivit.
- Separat, intr-o tiaie inabusa ceapa, usturoiul si ardeiul. Cand s-au inmuiat, adauga-le in oalac cu supa de fasole si lasa sa fiarba, adaugand patrunjel verde si sare , daca este nevoie.
- Daca vrei ca supa sa fie mai groasa, adauga si amidonul, lasa sa dea in cateva clocote.Opreste aragazul si lasa sa se racoreasca cateva minute inainte de a servi.