- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de legume cu taitei este o supa usoara, dietetica pe care o puteti servi atat rece cat si calda.
Ingrediente
- 1 ou
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- ulei
- 3 morcovi
- 1 dovlecel
- 100 gr faina
- marar verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Caleste legumele taiate cubulete in ulei incins, apoi adauga 2-3 litri de apa, drege cu sare si lasa sa fiarba.
- Cat fierbe supa, prepara taiteii. Sparge oul si bate-l cu furculita, adauga faina putin cate putin si cand s-a ingrosat, framanta aluatul cu mana, pana cand capata o consistenta elastica.
- Presara pe blat faina si intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire. Presara faina, ruleaza foaia si taie taiteii cat mai fin. Rasfira-i pe o hartie si lasa-i la zvantat.
- Cand supa este gata, adauga taiteii si da-i in cateva clocote, iar in momentul servirii adauga marar verde tocat fin.