- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de legume in amestec este o supa de vara, plina de vitamine si revigoranta, pe care o puteti servi rece, pentru un efect racoritor.
Ingrediente
- 2 cartofi
- 1/2 varza alba
- 2 fire de praz
- 1 telina
- 200 ml suc de rosii
- 10-12 pastai de fasole conservata
- 2 morcovi
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura cu sare grunjoasa
- verdeata tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati varza de foile vestede, spalati cu apa calduta desfacand usor foile, scurgeti in sita apoi tocati-o marunt.Pune varza tocata intr-un castron, presarati cu sare,apoi framantati cu mana pana cand varza lasa suc. Spalati cu apa rece, scurgeti in sita, apoi caliti varza in uleiul cald.
- Curatati cartofii, prazul, telina si morcovii spalati cu apa calduta si taiati-le fideluta (taiati cartofii cubulete mici, pastrati-i in apa rece).
- Puneti legumele in oala in care s-a calit varza, acoperiti vasul, lasati sa fiarba in suc propriu 15 minute.
- Umpleti oala cu 2 litri de apa calda, puneti-o la fiert, adaugand cartofii taiati cubulete. Acoperiti vasul si fierbeti si supa jumatate de ora.
- Adaugati sucul de rosii, pastaile de fasole maruntite, sare si verdeata tocata (frunze de telina, patrunjel, frunze de gulie sau de sfecla - toate tocate fin).
- Dati supain clocot, opritii focul si serviti supa calda, cu crutoane.