Supa de legume in amestec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de legume in amestec este o supa de vara, plina de vitamine si revigoranta, pe care o puteti servi rece, pentru un efect racoritor.

Ingrediente

    • 2 cartofi
    • 1/2 varza alba
    • 2 fire de praz
    • 1 telina
    • 200 ml suc de rosii
    • 10-12 pastai de fasole conservata
    • 2 morcovi
    • 3 linguri cu ulei
    • 1 lingura cu sare grunjoasa
    • verdeata tocata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati varza de foile vestede, spalati cu apa calduta desfacand usor foile, scurgeti in sita apoi tocati-o marunt.Pune varza tocata intr-un castron, presarati cu sare,apoi framantati cu mana pana cand varza lasa suc. Spalati cu apa rece, scurgeti in sita, apoi caliti varza in uleiul cald.
  2. Curatati cartofii, prazul, telina si morcovii spalati cu apa calduta si taiati-le fideluta (taiati cartofii cubulete mici, pastrati-i in apa rece).
  3. Puneti legumele in oala in care s-a calit varza, acoperiti vasul, lasati sa fiarba in suc propriu 15 minute.
  4. Umpleti oala cu 2 litri de apa calda, puneti-o la fiert, adaugand cartofii taiati cubulete. Acoperiti vasul si fierbeti si supa jumatate de ora.
  5. Adaugati sucul de rosii, pastaile de fasole maruntite, sare si verdeata tocata (frunze de telina, patrunjel, frunze de gulie sau de sfecla - toate tocate fin).
  6. Dati supain clocot, opritii focul si serviti supa calda, cu crutoane.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri