- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de mazare cu castravete este pranzul perfect in zilele calduroase de vara.Se poate consuma si rece, ceea ce face ca gustul sa fie mai intens si mai delicios in acelasi timp!
Ingrediente
- 300 gr mazare congelata
- 1 cartof
- 1 litru supa clara de legume sau apa calda
- 1 ceapa mica
- 50 gr unt
- 1 castravete
- 2 galbenusuri
- 150 ml smantana
- patrunjel verde
- sare si piper macinat
Instructiuni de preparare
- Intr-o oala mare se pun mazarea congelata, cartoful curatat, spalat si taiat felii, ceapa taiata julien si supa de legume. Se pune oala pe foc iar cand incepe sa dea in clocot se adauga jumatate din cantitataea de unt. Se lasa sa fiarba timp de 20 de minute pana se inmoaie legumele, apoi se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
- Cand legumele fierte sunt caldute se pun in vasul unui blender, se adauga 125 ml de apa si se mixeaza pana se obtine o crema fina.
- Castravetele se curata de coaja si de seminte si se taie fasii subtiri care se calesc in restul de unt incins timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand.
- Galbenusurile se bat usor, se adauga smantana si piureul preparat dinainte si se omogenizeaza. Se pune apoi pe foc, la flacara mica timp de 3-4 minute, apoi se ia vasul de pe foc, se adauga castravetele calit, se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa se raceasca.
- In momentul servirii se decoreaza farfuriile cu patrunjel verde tocat fin.