- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de mere este o supa speciala pentru ca este foarte gustoasa si aromata, traditionala din partea Ardealului.
Ingrediente
- aripile, spatele, ficatul si pipota de la 2 pui
- 6 mere
- 200 gr smantana
- corcoduse verzi
- 1 galbenus
- patrunjel verde
- 1 ceapa
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pun la fiert, cu apa rece, maruntaiele de pui si o ceapa intreaga si se ia spuma tot timpul.
- Cand carnea este fiarta se scoate ceapa si se adauga merele curatate de coaja, taiate felii. Se lasa sa dea in clocot de 5-6 ori.
- Se potriveste de sare, se drege cu smantana frecata cu galbenusul si o lingura de apa rece. Se presara patrunjelul tocat marunt si se poate acri cu corcoduse.