Supa de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de mere este o supa speciala pentru ca este foarte gustoasa si aromata, traditionala din partea Ardealului.

Ingrediente

    • aripile, spatele, ficatul si pipota de la 2 pui
    • 6 mere
    • 200 gr smantana
    • corcoduse verzi
    • 1 galbenus
    • patrunjel verde
    • 1 ceapa
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pun la fiert, cu apa rece, maruntaiele de pui si o ceapa intreaga si se ia spuma tot timpul.
  2. Cand carnea este fiarta se scoate ceapa si se adauga merele curatate de coaja, taiate felii. Se lasa sa dea in clocot de 5-6 ori.
  3. Se potriveste de sare, se drege cu smantana frecata cu galbenusul si o lingura de apa rece. Se presara patrunjelul tocat marunt si se poate acri cu corcoduse.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri