- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de praz este o supa delicioasa si aromata, al carui gust fin il puteti accentua daca adaugati o lingurita mica cu smantana in momentul servirii.
Ingrediente
- 4-5 fire de praz
- 2 felii de paine
- 2 linguri cu ulei
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 pastarnac
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se curata legumele, se spala, se taie felii sau cuburi mari. Prazul se curata de foile vestede, se taie felii mari (si partea verde), se spala.
- Se pun legumele sa fiarba cu 2 litri de apa calda, cu putina sare si cu 2 felii de paine. Dupa 30 de minute se trec legumele prin sita, se pun la fiert cu supa in care au fiert si se dau in clocot 1-2 minute cu uleiul adaugat in supa
- Se stinge focul, se raceste supa 10 minute, apoi se serveste cu crutoane de paine uscata