Supa de praz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de praz este o supa delicioasa si aromata, al carui gust fin il puteti accentua daca adaugati o lingurita mica cu smantana in momentul servirii.

Ingrediente

    • 4-5 fire de praz
    • 2 felii de paine
    • 2 linguri cu ulei
    • 1 morcov
    • 2 cartofi
    • 1 pastarnac

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Se curata legumele, se spala, se taie felii sau cuburi mari. Prazul se curata de foile vestede, se taie felii mari (si partea verde), se spala.
  2. Se pun legumele sa fiarba cu 2 litri de  apa calda, cu  putina sare si cu 2 felii de  paine. Dupa 30 de minute se trec legumele prin sita, se pun la fiert cu supa in care au fiert si se dau in clocot 1-2 minute cu uleiul adaugat in supa
  3. Se stinge focul, se raceste supa 10 minute, apoi se serveste cu crutoane de paine uscata

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri