- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de salata verde este supa specifica primaverii cand salata verde are o aroma fina si delicata.
Ingrediente
- 2 salate mari
- 4-5 fire de ceapa verde
- marar tocat
- 2-3 fire de usturoi
- 500 ml suc de rosii sau 500 gr rosii
- sare
- frunze de spanac sau de sfecla
- 125 gr orez
- zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Salata si frunzele de spanac sau de sfecla se spala in mai multe ape reci, se toaca fasii si se lasa in farfurie.
- Se alege orezul, se spala in mai multe ape, se pune la fiert in 2 litri de apa care fierbe. Dupa 5 minute se pun la fiert frunzele tocate, ceapa si usturoiul curatate si taiate bucati mici. Se fierbe totul acoperit 15 minute la foc potrivit, dupa care se pun rosiile sau sucul de rosii si sarea necesara.
- Dupa gust, se poate adauga 1 lingura cu zahar, se mai fierbe supa 2-3 minute si se trage oala de pe foc, se presara cu marar tocat si se serveste calda.