- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa ardeleneasca de curcan etse o supa aromata si foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece, fiind supa preferata a copiilor.
Ingrediente
- 2 kg carne de curcan: piept, pulpe sau tacam
- 5 morcovi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 2 cartofi
- 1 gulie
- sare
- 1/4 lingurita piper macinat
Instructiuni de preparare
- Carnea se spala si se pune sa fiarba la foc mic si se spumeaza ori de cate ori este nevoie, apoi se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se crapa in patru, dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastarnacul si telina); se pun sarea si piperul.
- Pentru ca supa sa iasa foarte limpede se fierbe la foc foarte domol timp de 3-4 ore. Dupa fierbere, se strecoara si in zeama se fierb taitei sau galuste, la foc mic pentru a nu se tulbura zeama. in farfurie se presara patrunjel verde tocat.