Supa taraneasca de Covasna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa taraneasca de Covasna trebuie sa o incercati pentru ca este un preparat ardelenesc delicios.

Ingrediente

    • 1 kg oase de porc/vita
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 2 ardei grasi
    • 200 ml smantana
    • 500 gr cartofi
    • 1 telina
    • 1 radacina de albitura
    • 200 gr fidea
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • 50 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Oasele se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare, inlaturand spuma ori de cate ori este nevoie.
  2. Se spala si se curata legumele si zarzavaturile, apoi se toaca marunt. Telina, morcovii si albitura se pun la fiert in apa cu sare, apoi, cand apa clocoteste, se adauga cartofii.
  3. Intr-o tigaie, se infierbanta uleiul si se calesc putin ceapa si ardeiul, apoi se sting cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit cam 10 minute. Cand s-au fiert cartofii, se adauga supa de oase, ceapa, ardeiul si fideaua. Dupa inca 10 minute, se drege cu smantana, si, cand se ia de pe foc, se presara patrunjel tocat.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri