- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa taraneasca de Covasna trebuie sa o incercati pentru ca este un preparat ardelenesc delicios.
Ingrediente
- 1 kg oase de porc/vita
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 200 ml smantana
- 500 gr cartofi
- 1 telina
- 1 radacina de albitura
- 200 gr fidea
- 1 legatura patrunjel verde
- piper macinat
- 50 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Oasele se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare, inlaturand spuma ori de cate ori este nevoie.
- Se spala si se curata legumele si zarzavaturile, apoi se toaca marunt. Telina, morcovii si albitura se pun la fiert in apa cu sare, apoi, cand apa clocoteste, se adauga cartofii.
- Intr-o tigaie, se infierbanta uleiul si se calesc putin ceapa si ardeiul, apoi se sting cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit cam 10 minute. Cand s-au fiert cartofii, se adauga supa de oase, ceapa, ardeiul si fideaua. Dupa inca 10 minute, se drege cu smantana, si, cand se ia de pe foc, se presara patrunjel tocat.