- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de sparanghel este o supa cu un gust un pic mai exotic.Este de prefarat ca supa sa se consume rece, fiind mult mai delicioasa servita chiar si cu cuburi de gheata.
Ingrediente
- 500 gr sparanghel
- 150 ml smantana
- 2 cepe
- 50 gr unt
- 1 lingurita faina
- 2 oua
- sare
- 1,5 litri apa
Instructiuni de preparare
- Se spala tulpinile de sparanghel, se rup varfurile, iar tulpinile ramase se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand incepe sa dea in clocot, se scoate sparanghelul, iar in apa se adauga varfurile fragede. Se lasa sa dea in 2-3 clocote.
- Intre timp, se amsteca intr-un ibric, pe foc mic, faina cu untul topit si smantana in care s-au batut 2 galbenusuri. Se amesteca continuu, iar cand incepe sa se ingroasa se opreste focul,iar amestecul se adauga in supa cu varfurile de sparanghel.
- Se amesteca bine totul, se lasa sa mai dea in 2-3 clocote si se opreste focul. Supa ar trebui sa aibe consistenta unei creme, si se serveste cu crutoane de paine prajita la cuptor.