- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa mexicana de vita este o supa delicata si gustoasa, plina de vitamine si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 500 gr carne de vita
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 1 ardei gras
- 800 ml apa calda
- 250 gr pulpa de rosii din conserva
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- 3 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 tulpina de telina
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri sos de rosii
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita oregano
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se portioneaza carnea, se toarna apa peste ea, doar cat sa o acopere si se fierbe la foc mic 45 de minute, acoperind cratita cu capac.Daca este nevoie se mai poate adauga apa calda.
- Separat, se taie ceapa care se caleste in putin ulei. Se adauga morcovii, cartofii, dovleceii si ardeiul gras, toate taiate bucati. Se calesc legumele pana se inmoaie, apoi se rastoarna in oala cu carnea de vita, adaugand apa cat sa le acopere. Se adauga tulpina de telina taiata rondele si se lasa sa fiarba inca 15 minute.
- Se pune pulpa de rosii, sosul de rosii, usturoiul, semintele de chimen, oregano, sare si piper, dupa gust, si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute.
- Supa se serveste fierbinte decorata cu rondele de ardei iute.