- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa pasata de cartofi cu chimen este o supa de post plina de arome si foarte apetisanta.
Ingrediente
- 4 cartofi
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 gulie mica
- 1 pastarnac
- 1 lingurita cu sare
- 1 lingura cu chimen
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala legumele, se curata de coaja, se spala iar si se taie felii mari, apoi se pun sa fiarba in 2 litri1 de apa calda timp de jumatate de ora, la foc potrivit.
- Se scot legumele fierte, se paseaza cu mixerul sau se trec prin sita, apoi se pun in supa calda in care au fiert, sa dea 2-3 clocote. Se sareaza supa, dupa care se adauga o cana cu zeama in care au fiert semintele de chimen.
- Chimenul poate fi rumenit usor in tigaie de teflon, apoi stins cu apa calda si strecurat.Se mai clocoteste supa 2 minute, apoi se serveste cu crutoane de paine prajita, atat de calda cat place comesenilor.