- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zara moldoveneasca este un preparat foarte gustos care se prepara mai ales in zonele de munte.
Ingrediente
- 2 cartofi
- 2-3 morcovi
- 1 telina
- 10-14 pastai de fasole verde
- 1 ceapa
- 6-8 frunze de varza cruda
- sare
- 1 litru zer
- patrunjel si marar tocate impreuna
- 1 ou
- 2-3 fire de leustean
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati, spalati si taiati cuburi mici cartofii, morcovii si telina, apoi puneti-i pe o farfurie. Pastrati intreg 1 morcov.
- Curatati fasolea de varfuri si codite, rupeti fiecare pastaie in bucati de 2-3 cm, puneti-o peste restul legumelor.
- Spalati foile de varza, taiati-le in 3-4 bucati pe lungul frunzei, apoi taiati fasii subtiri.
- Puneti 1 litru de apa sa fiarba si, cand da in clocot, puneti la fiert: morcovii, ceapa tocata, fasolea si frunzele de varza. Dupa 10 minute adaugati cartofii si telina. Fierbeti totul 15 minute cu vasul acoperit, sarati, continuati sa fierbeti inca 10 min, dupa ce ati pus zerul dat in clocot separat. Stingeti focul.
- Pregatiti „pilula de sanatate": treceti morcovul pastrat pe razatoarea mica, tocati mararul, leusteanul si patrunjelul impreuna, puneti totul peste mancare. Acoperiti oala pentru 15 minute. Dregeti cu oul batut spuma, apoi serviti zara calda, cu paine de casa si ardei iute.