- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zupa ardeleneasca este o supa foarte gustoasa si aromata, fiind buna atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 kg fasole pastai
- 200 gr slanina alba
- 2-3 legaturi de ceapa verde
- 3-4 rosii mijlocii
- 750 ml zer
- 2-3 linguri cu smantana
- sare
- 3 linguri cu verdeata tocata (de regula: patrunjel si leustean)
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Alegeti fasolea: rupeti varfurile si coditele, rupeti pastaile in bucati de 2-3 cm, spalati in apa calduta si puneti sa fiarba in apa care clocoteste. Fierbeti cu vasul acoperit 20 minute.
- Faceti chisatura: tocati slanina, amestecati cu ceapa verde tocata marunt, peste care apasati cu o lingura de lemn, puneti amestecul peste fasolea care fierbe. Sarati putin si lasati sa fiarba 20 minute cu vasul acoperit, adaugati zerul si rosiile felii, lasati sa dea in clocot.
- Stingeti focul, bateti smantana cu furculita si turnati in oala cu mancare.
- Alegeti si spalati fir cu fir patrunjelul si leusteanul, tocati marunt, presarati peste zupa.
- Serviti mancarea calda, cu paine neagra sau paine de casa.